Szókincsfejlesztés - filmnézési szokások


1. Régen moziba mentünk, ha filmet akartunk nézni, ma már számos módja van az otthoni filmnézésnek. Mi jut eszébe az különböző filmnézési szokásokról? Melyik a legolcsóbb? Melyik a legnépszerűbb? Gyűjtsön szavakat! Segítségére lehet ebben a 2. feladat is!





2. Mit gondolnak a magyarok az illegális letöltésről? Egy erről készült felmérést ismerhet meg az alábbiakban. A szövegből kihagyott szavakat írja be a megfelelő helyre!


fájlcserélők, illegális, interneten, internetező, szokásaikat,  videómegosztó 

Az egyik kábeltelevízió felmérést készített az (1)________________________ felnőttek körében, amelyben sorozatnézési (2)________________________ vizsgálták.  A kutatás eredményéből kiderül, hogy míg a nézők közel 90 %-a még a televízióban, 4 százalékuk már az (3)____________________ követi a sorozatokat, és nagyjából ugyanennyien nézik DVD-n vagy Blu-ray lemezen kedvenceiket. Bár az emberek 89 %-a nem ítéli el a tévésorozatok (4)____________________ letöltését, a válaszadók közel fele úgy gondolja, hogy fölösleges jogtalanul letölteni az epizódokat, ha azok ingyen is elérhetőek a televízióban vagy a csatornák (5)______________________________ weboldalain. Az illegális (6)______________________________ használata a 18-29 évesek körében a legelterjedtebb. 


TIPP: a fenti feladat PDF dokumenntumként letölthető és kinnyomtatható innen!

Nincsenek megjegyzések :